Kalla fingrar och en blå overallPlockar ut bordet. Litet och runt med två stolar. Slår upp matteböckerna och börjar räkna. Händerna blir kallare inuti skinnhandskarna. Trycker igång musiken på datorn på bordet. Sänker huvudet och tittar ner i boken. Något oranget blinkar till i ögonvrån. Konstigt att jag inte kan låta bli msn...

Jag blundar ett tag. Känner med handen på huvudet. Kransen som lillasyster bundit ligger kvar. Känner en svag vind blåsa över ansiktet. Lite kyligt men det går bra när solen värmer.

Jag tittar ner på mina knän. Sitter i en blå, smutsig overall med hål på båda mina knän. Hål lite överallt ärligt talat. Inte mitt fel ju. Den har hängt med länge och varit pappas. Svetsloppor som gjort hål på det blå tyget och skapat svarta ringar i tyget. Jag drar av de tunna handskarna för att kunna svara på msn. Det blinkar oranget igen. Okej, lika bra att lägga bort böckerna. Vet att jag ändå inte kommer kunna räkna nu.

Fingrarna blir kallare och kallare. Jag lägger dom på knäna och bara låter dem värmas av solen. Skriver ett tag till. Funderar över dagen. Gick upp vid åtta och gick ut för att rulla ner min blåa älskling till garaget. Mopeden som jag svurit över många gånger. Men ändå min. Något som jag vet hur det fungerar. Fingrarna blev skitiga. Fläkta naglar och smuts i ansiktet. Men den gick igång. Kylan tog andan ur mig när jag på väg hem igen drog full gas. Ett leende spred sig över ansiktet. Frihet.

Nu med lunch i magen och solen som värmer ansiktet så njuter jag. Det är ändå skönt. Ett par plusgrader och livet lever som det ska :)

Hur har eran dag varit so far?

Kramar
//EyMy <3

Glada leenden


Sjunker ner på golvet med ryggen mot väggen. Ett glatt sorl runt mig. Ämnena snurrar. Kläder. Skräddarsytt. Hmm.. Ett leende sprids. Det här är en bra dag.

Kram
//EyMy <3

En grumlig blick


Handen letar sig ner på höger sida om det blå sätet. Hittar handtaget direkt av gammal vana och fäller sätet knappt en decimeter bakåt. Vrider på huvudet och kisar. Ser ut som om jag sover. Jag tittar mellan svarta ögonfransar.

En gammal vän. En vän som inte är min vän. Och en pojke. Någon jag känner till namn och utseende. Hans hand i hennes. En kniv i mitt hjärta. En knytnäve i magen. Blicken blir grumlig av tårar. De börjar trilla nerför kinderna. Blicken borde bli klar igen. Men det blir den inte. Jag känner hur tårarna strömmar nerför kinderna. Men inte ett ljud kommer över mina läppar.

Lyckan. Vart kommer den ifrån? Så många i min omgivning som har just den lyckan. Varför inte jag? Jag var kär i kärleken men inte ens den kunde jag få behålla. Till och med den har svikit mig. Den lämnade en smärta så stark inuti mig. Varför får inte jag också känna den där lyckan som alla pratar om?

Förlåt men det är precis så här dagen varit

//EyMy <3

Minnen och bomull


Bild tagen i fredags av KaKaOO <3

Tröttheten ligger som bomull i huvudet. Det trycker ihop tankarna. Blockerar dem. Det känns som om de ska pressas ut i nacken. Jag vet att de stoppas. De stoppas av bomullen. Den börjar färgas i en svart, brun och grå nyans. Som smuts. Det börjar se skitigt ut.

Tankarna går långsamt. Tröga. De försöker pressa sig igenom det här tjocka som ligger i huvudet på mig. Jag ser ner på mina händer. Silverringen som sitter på mitt vänstra långfinger. Alltid. Om det går, ja, den pryder mitt finger.

Jag skickar iväg ett snabbt leende genom rutan. Tänker på klassresan när jag köpte ringen. Minnen. Skoj var det.

Snålast är när man inte längre kan bjuda på sig själv.

Kramar
//EyMy <3

P4 + Party = Überbra


Jim på regementet :)


Linda <3


hmm.. Det är jag, (Jim i sängen) Bex & KnaZ och så tror jag Martin ligger i KnaZ knä xD

Bilder från igår

Kommer när jag har fått dem från KaKaOO. Får se när det blir.. Men nu ska jag få på mig kläder och försöka att få liv i min röv efter att ha suttit i sängen hos Linda alldeles för länge. Hehe...

Skickar nog in något senare idag. Och imorgon så klart :)

Kramar
//EyMy <3

Feeest


Ikväll blir det party för bästaste KnaZ och Malin :D blir nog skoj skoj =) Det kommer en rapport imorgon ;) Och dessutom så blir det party imorgon med ! Maaassa fest denna helg ju. *Thihi*

Stora kramar till er
//EyMy <3

Firade kusin i söndags...

...och här kommer bild på min outfit

och en bild på hur EyMy när hon har bakis huvudvärk, håret fortfarande tuperat och i lånad tröja


Bussen igår - föreläsning idagSitter på bussen en måndag eftermiddag. Sätter i hörlurarna. Jag känner tonerna sprida sig i huvudet. Känner hur de samlas som en mjuk massa innanför pannbenet. Sluter ögonen och stänger ute solen. Jag känner hur den värmer mitt ansikte genom fönstret.

Nu. Dagen efter. Fördragna fönster. Sittande längst bak i en konsertsal. Projektarbete. Hm, kvinnomisshandel. Två kvinnor håller föredrag. Två kvinnor som själva blivit misshandlade.

En kort bensträckare. Folk som droppar in och sätter sig i de mjuka blå stolarna. Vi hör en röst komma ur högtalarna. Alla tystnar helt plötsligt. Vi är fångade. Kan inte sluta lyssna.

Innan bensträckaren kommer frågan om vi vill pausa lite. Nästan alla ger ett starkt nej. De pratar ett tag till men bestämmer sen att nu tar vi i alla fall en bensträckare.

Vi är fångade. Av berättelserna. Av rösterna. Händelserna.

Kramar
//EyMy <3


Underbara ingemansland


Snön knastrar under de tunga kängorna. Jag tittar ner. Andas tungt innanför kragen. Ökar takten ännu lite mer och drar upp axlarna. Andas snabbare och känner andetagen värma halsen. Sänker axlarna och drar ett djupt andetag. Jag känner kylan bita i lungorna. Känner hur mjölksyran börjar komma i benen. Hur länge har jag varit ute och gått nu? Jag har ingen aning. Jag har ingen klocka. Ingen tid.

Jag stannar upp. Bara tittar ut över landskapet. Snurrar runt ett varv och bara tittar på skönheten runt omkring mig. Jag älskar det. Jag vill bo närmare stan men detta är ändå helt ovärderligt. Det är vackert. Det är fint. Det är fridfullt. Det är underbart. Det är unikt... <3

Tågluffning kombinerat med omvårdnad


Att ge kärlek till någon man inte känner. Ge kärlek till vem som helst. Går det att kombinera omvårdnad med tågluffning? Jag vill! Bara i Sverige. Kan det fungera? Ge mig tips! Hur kan man få igenom det som ett projektarbete? Går det att kombinera nöjet med att resa och kunskaperna man får i skolan?

Ge mig tips! Jag är i akut behov av råd hur man kan kombinera tåg och vård.

Kram
//EyMy <3

Is under fingrarnaTankarna rullar runt i huvudet. Som iskulor som bara rullar runt i huvudet. Dom rullar runt och väntar på att få smälta. På att de ska få rinna ut som vatten ut i kroppen. Sprider sig ändå ner i tårarna. Rinner ut i fingrarna. Fingrarna som är kalla och nerkylda. Nedkylda av kalla iskulor. Tankar som sprids från fingrarna ut över tangenterna. Som blir svart text på vit bakgrund.

En kall fläkt smeker mitt ansikte. En kall fläkt som blåser in genom fönstret. Värme och kyla blandas. Jag sluter ögonen och bara njuter av kylan mot hettan i mitt ansikte.

En skön eftermiddags promenad. Snön som knastrar under skorna. Solen som värmer ena sidan av mitt ansikte. Jag stannar och bara tittar. Tittar rakt ut över landskapet. En utsikt på flera mil. Mäktigt... Det är det enda ord jag kan sätta på just det ögonblicket. Allt glittrar i vitt och silver. Fortsätter gå. Höjer huvudet och drar ett djupt andetag. Känner kylan sticka i lungorna.

Nerskvätt av brandbilNär jag och Linda skulle gå till KaKaOO och hämta mina saker. När vi nästan var framme vid resecentrum hör vi att det kommer en ambulans. Jag som gick längst ut gick in mot Linda för att inte bli nerskvätt av slask. De körde förbi oss med blåljus och sirener. Det gick bra och vi fortsatte, torra, att gå.

Någon minut senare så kommer det en polisbil och kör förbi oss. Vi börjar fundera på vad som har hänt men det verkade inte vara så akut när polisen kom för de körde ganska sakta och vi blev inte nerskvätta den här gången heller...

Så när vi nästan är framme vid resecenturm så kör plötsligt en brandbil förbi. Jag och Linda var precis på vä förbi en stor stor slaskpöl. Och hörde inte brandbilen... EyMy skrek, Linda skrek, och EyMy blev jätteblöt!  Vi börjar skoja om att säga till KaKaOO att vi inte tycker om räddningstjänsten. Då ser vi hur de svänger in vid resecentrum.

EyMy: "Oh...noo..."
Linda: "Tänk om de kommer hit!"

Vem hoppar ur brandbilen? Han som körde! Och börjar gå rakt emot oss, haha. När han kommer fram börjar han prata på riktigt äkta norrländska! Så gryymt härlig den dialekten är!! Han frågar flera gånger hur det gick om vi blev väldigt blöta och sen sa han förlåt en massa gånger. Sen när han ska gå säger han dessutom "ja, jag hörde ju hur ni skrek.."

Haha, ska gå dit och kräva ett par vantar av dem, mina händer blev ju kalla av slasket ;)

Kramar
//EyMy <3


Ensam

Ensam. Kallt. Jag sitter i ett tomt omklädningsrum. Inte så tidig morgon men ändå ett nyvaket täcke över hela skolan. Jag lutar huvudet mot väggen. Sluter ögonen. Jag drar upp knäna mot hakan. Lägger mig ner på sidan med ryggen mot den kalla väggen. Bara ligger och lyssnar på hur idrottshallen börjar vakna.

Jag ser bakom de slutna ögonlocken hur det automatiska ljuset slocknar. Mörkret sluter sig runt omkring mig. Jag sträcker ut benen för att inte somna. Öppnar ögonen lite, lite. Tittar mellan ögonfransarna. Osminkade. Orkade inte. Jag lever med färgad hy och bleka fransar. Orkar inte.

”Hennes gråt hade jag fått leva med hela livet. Mitt innanmäte var en behållare, fylld av hennes tårar. Från det att jag tog första klivet ur sängen på morgonen var jag medveten om hur de skvalpade runt därinne. Jag visste inte vad jag skulle ta mig till den dagen det rann över.” (Skrivet på baksidan av Mari Jungstedts femte kriminalroman)


Förbannad musik !

Ja, jag är förbannad! Så otroligt jävla förbannad! Där fick du ditt svar din jävla idiot! Som kompis gör man inte så!

Okej, förlåt. Nu har jag hävt ur mig lite..

Ha en bättre dag än jag har haft
//EyMy <3

RSS 2.0