Rainy DayMina tårar har tagit slut. En ensam tår som rinner från mitt öga när de andra hade torkat.

Tidigare var de många. Fingrarna blev svarta av smink när jag försökte stoppa tårarna. Satt med ryggen mot sängkarmen. Skakade i hela kroppen. Mina kinder blev blöta av salta tårar. Jag drog ett djupt andetag. Försökte stoppa dem. Satte handflatorna mot ögonen. Försökte trycka tillbaka tårarna som trängde på.

Nu flera timmar senare önskar jag att de inte skulle tagit slut. En ensam tår. Jag känner en tomhet inom mig. Önskar att jag bara kunde gråta ut den. Men mina tårar har tagit slut.

Tittar upp. Alla intryck i mitt rum. En längtan efter kärlek. En funnen kärlek. En förlorad kärlek. En sviken kärlek och en kärlek som aldrig blev besvarad. Ett felsteg och allt jag hade försökt bygga upp rasade ner över mig.

Slänger av mig täcket och går ut i köket. Tar en stor mugg med varmt te. Mina axlar lutar fram. Ingen bra hållning. Jag orkar inte. Jag bryr mig inte om det. Jag orkar inte bry mig, jag är ändå ensam.

Sätter mig i sängen. Känner tårar bränna innanför ögonlocken. Önskar att jag kunde få fram dem. Men de glider undan igen. Jag tar en klunk te. Ställer ifrån mig muggen och lägger mig ner igen. Blundar. För mina tårar har tagit slut...

Bilder från Musik Direkt 2010

Här kommer bilderna jag lovade på banden från Första delfinalen i Skövde i tävlingen Musik Direkt 2010.

VINNARNA!!
 
Aces Core och Frozen Iller

Och bilder på de andra banden :D
Lars Wienerbröd


The Constellation
Turndown


Aces Core
Sanna och Viktoria
Denture
Separate Creation


Taking Notes
Piano Arco
Pipes von Behind


False Fiction
Rising Stars (Syster och jag...)


Frozen Iller


Mudland

Tack för en UNDERBAR dag!Dagen igår var helt underbar ! Träffade massa flummigt folk. Säger "Lars Wienerbröd". Ja det är okej att söka på youtube nu ;) Helt otroligt skoj var det !

Efter soundcheck och coaching på förmiddagen och ett besök på McDonalds så var det dags för workshop. Inproviserade, jammade musik. Otroligt-massa-mycket-super-duper-mega-überskoj !! :D Sett Raise your voice med Hillary Duff ? I början är det en massa folk som bara börjar spela tillsammans och två tjejer som sjunger. Den känslan var det ! Så otroligt skönt ! <3

Och så vill jag säga grattis till Aces Core och Frozen Iller som gick vidare till nästa tävling i Uddevalla!

Bilder på banden kommer nog imorgon när de har lagt ut dem på hemsidan :)

Ha en bra dag!
//EyMy <3

Musik Direkt 2010Jag och Syster ska till Skövde idag! Ska vara med i tävlingen Musik Direkt. Hon ska sjunga och jag ska spela (och köra åt henne). HALLELUJAH !! Oh...My...God... NU börjar jag fundera på vad det är hon har dragit in mig i.

Hoppas ni alla får en underbar lördag!
Kramar
//EyMy

Vit snö med choklad


Kärlek på bilden! <3 Redigerad av KnaZ <3

Jag lutar huvudet mot bussens fönster. Känner de lätta vibrationerna. Jag ser snön blandas. Smutsig och ren. Brunt och vitt. Som choklad. Vi åker mot, igenom och förbi centrum. Hus. Röda och gula. Nya och gamla. Fina. Fula. Kanske… Men de har sin charm. En snabb syn av en vit Volvo av äldre modell som slirar nerför en gata. Antar att chauffören har roligt. Hoppas att chauffören har roligt.

Ett kort stopp. En paus. Fler människor som kliver på. Ingen som kliver av. Alldagliga människor med trötta ögon. Frånvarande ögon. Ett glatt hej från en fredagstrött busschaufför. Snällt av henne. Hon är den som ser. Alla tittar. Hur många är det som faktiskt ser något? Hur många är det som kommer ihåg vad som hände mellan hållplatsen där de klev på och där de klev av? Frånvarande ögon. Sovande ögon. Dimmiga ögon. Blanka som speglar. Speglar den vita och bruna snön.

Bussen saktar in igen och stannar. Mitt huvud kanar fram en bit för att sedan kana tillbaka när vi åker vidare. En flicka. Kämpande uppför backen med snömodden stänkande runt cykelhjulen. Ett gammalt hus. Målat i ljust grönt och rosa. Mina ögon läser hastigt ”antikt”. Innanför fönstren, en stor kristallkrona. Många blänkande småsaker. Undrar hur gammalt det är. Hur gamla sakerna är. En bit av stadens historia.

Några mil hit. Några mil dit. Några mil fram. Några mil tillbaka. Små hus utplacerade som små lekstugor. Som om någon ruskat runt dem mellan kupade händer för att sedan slänga ut dem. Ett litet hus här. Ett litet hus där.

Järnvägen. Svart räls som sträcker sig som streck parallellt med vägen. Den svänger bortåt. Ser den knappt längre. Buss eller tåg? Vad är bäst? Vad skulle tonåringar som jag välja. En tjej i sätet framför. 18 år. Kanske? Randig mössa med huvudet lutat mot stolsryggen. Ansiktet riktat mot fönstret. Undrar vad hon skulle välja?

Eller killen på andra sidan gången. Vad skulle han välja? Buss eller tåg? Hörlurarna inkopplade i öronen. En frånvarande blick. Undrar hur långt han åker. En suck. Trött antar jag. Tittar lite fundersamt, lite otåligt på killen som kliver på. Som om han funderar på hur lång tid det tar för den trötta men glada busschauffören att knappa in priset. Otålig att komma hem. Eller bort. Fredag eftermiddag. Kan ju så vara att han ska ut.

En annan otålig människa som går av. Bekymmersrynka i pannan. Undrar vad som bekymrar honom. Snön? Skola? Kärlek? Huvudvärk? Eller kanske något helt annat. Frånvarande ögon. Ögon som börjar få tillbaka möjligheten att se. Ser efter hur han ska gå vid vägen. Över eller vänta?


Svenska skrivning

Ska skriva en "liten uppsats" om boken "Svinalängorna" idag. Klockan 10.00. Inte uppsats egentligen men svara på lite frågor och så där. Sen så ska jag hålla ett kort föredrag om sömnsvårigheter klockan 11.20 Önska mig lycka till ;)

Hoppas att det går bra iallafall. Det hänger på de här två grejjerna om jag får G eller VG.

Ska snurra vidare här. Försöka förbereda mig lite. Vänta på KnaZ <3

Kram
//EyMy <3


Bild tagen av KnaZ


Prov om riksdag

vad är skillnaden mellan regering och riksdag? Vad är motion? Vad är plenum? Okej jag tror jag kan det.. Det får gå som det går :) Sen måste jag ringa till pappa och snacka om utvecklingssamtal. Och till mamma. Jag vill inte. Jag vill inte. Jag vill inte. Jag vill inte. Jag vill inte. Okej, har ni förstått vad jag vill säga? JAG VILL INTE HA UTVECKLINGSSAMTAL!!

Hoppas ni får en bra dag i alla fall!
Kram
//EyMy <3

Vinter 2010

Ett par gymnastikskor. Varma ? Ja, det fungerar nog bestämmer jag mig för.

Jag hör hur snön knastrar under mina fötter. Anledningen är rastlöshet. Andetagen står som vita moln ut i den klara luften. Jag stannar. Tittar upp. Ser mörk himmel över mig. Stjärnor utströdda som glitter över ett svart tyg. Jag fortsätter gå. Tystnaden ringer i öronen.

Ett par ensamma strålkastare som speglar i fönstrena. Jag svänger in på en liten väg. Vet inte var jag går. Vet inte var jag ska. Bara går. Ser var jag hamnar. Njuter av att känna kylan bita i skinnet. Jackans krage går högt upp när jag höjer axlarna. Kryper ihop medan jag går. Känner kragen nästan gå över näsan. Jag knuter händerna inuti vantarna. Känner dom värma upp varandra. Rätar ut fingrarna igen. Ökar takten för att få upp värmen.

Känner hur jag sträcker mer och mer på mig när jag blir varmare. Jag drar axlarna bakåt. Tittar upp medan jag går. Drar ett djupt andetag. Känner kylan dras ner i lungorna. Stegen blir längre. Ett leende sprids i mitt ansikte.

Vintern 2010 fick en bra början. En konstig början. En förvirrad fortsättningen. Men jag släpper tankarna för en stund. Jag ger mig tillåtelse att bara finnas. Nu. I denna stund. Med snön knastrande under fötterna. Leendet på mina läppar får stanna kvar. Nu. I denna stund. Ett tag till...


Linda och Tobbe har tajming

En kvart efter att KnaZ åkte hem i fredags (pga huvudvärk, stackarn !) så kom Linda och Tobbe i hans nya röda-fina-über-söta lilla bil ;) Stackarna att dom missade KnaZ <3 Dom va hos mig ett par timmar. Avslutade det hela med en kall promenad i ett tyst Åsarp. Stod ute och pratade en stund till innan dom drog vidare till Flajbaj.

I lördags kom moster och hennes kille så jag fick träna på ryggmassage på båda dom, mamma och Syster. Annars hände inte så mycket den dagen.

Söndagen var slööö. Gick ut och gick i knappt två timmar på kvällen för att jag blev så otroligt rastlös.

Har haft huvudvärk idag och varit allmänt osocial. Förlåt för det alla som har träffat mig ! Hade väl en dålig dag antar jag. Man ska väl ha sådana med någon gång i bland. Hör ju liksom livet till...även om jag inte tycker om det.

Natti natt
//EyMy


Är med KnaZ ! :D

Skulle plugga...har pluggat...lite... Faktiskt ! Stackars KnaZ har huvudvärk. Tycker synd om henne. Vill ta bort det. Men jag kan inte. Hjälp mig !

Någon vet hur man kan få spela in en skiva ? Det är ett mål. Att spela in en julskiva. Och en Disney-skiva. Och en ballad-skiva. Har många mål...

Hänt något idag ?

Kramar till er
//EyMy <3

Hos Mattias

*yay* massa skoj att träffa honom igen ju ! inte träffat honom sen september. Skoj ju ! Vet inte riktigt vad jag ska zskriva ärligt talat.. Har lite dålig inspiration för tillfället. Men jag kommer tillbaka senare =)

Fun comment

Kul händelse idag på Samhällskunskapen !

*snackar om kommun. Att folk från Norrland t ex flyttar till Stockholm för att läsa*

Elev:
Men dom måste ju flytta tillbaka igen eller ? Annars försvinner ju alla invånare !
Lärare: Jo men dom flyttar tillbaka. Vi gör ju barn. Eller ja.. Vi killar gör ju inte det...så ofta...

Man är inte så egoistisk som när man inte längre kan bjuda på sig själv...

Kram
//EyMy <3


Fina KaKaOO <3


Tillbaka i skolan

Träffat dom underbara ! <3 Otroligt vad jag har saknat alla <3 "Man tänker inte på hur illa det är i skolan. Sen är ****** (lärare) det första man ser! *blää*" (KnaZ)

Sitter och väntar på Linda nu innan vi ska till bamba. Massa hungrig ju..

Stora kramar !
//EyMy

Förresten, kan någon göra en ny header till mig ? *blink-blink*


Fira farbror :)

Säger grattis i förskott ! Han fyller på måndag. Grattis, grattis :)
Träffade Underbara Tobbe !

Idag. Han kom hit och hälsade på lilla EyMy :) Väldigt snällt av honom tycker jag. Hade ett par softa, avslappnade timmar. Bara snacka lite allmän skit. Kolla bilder. Va ner till Stenstorp en sväng. Bara mådde bra :)

Så tack så otroligt för dagen !

Annars har det inte hänt så mycket idag. Tittat på Lets Dance !
Kul kommentar därifrån förut:

*tycker själv inte att han har någon taktkänsla*
Marcus Birro: "Jo men jag spelade i ett punkband när jag var yngre. Men man spelar ju punk för att man inte har någon taktkänsla."

Kramar
//EyMy <3


Fia-Lotta gjorde efterrätt :D


Smulan <3

Olivolja växer på träd ?

Pappa: Olivolja, mer italienskt kan det inte bli
EyMy: men spagetti då ?
Pappa: Jaha, och vad är det gjort av då ? *skeptisk*
EyMy: Spagetti växer på träd ju ! Visste du inte det ?*sitter hemma hos pappa och spelar spelet Schotland Yard. Jag är Mr X*
EyMy: Det är något jag borde berätta
Han: Vadå ?
EyMy: Jag vet inte riktigt hur jag ska säga det här
Han: Vad ?
EyMy: Jag har varit ungdomsbrottsling i London men blev till slut tagen av Schotland Yard...

Slalom !

Åkt slalom idag med Marcus och Bex. Tack för en helskön dag ! Och nej jag tänker inte skaffa stavar ! Jag tycker om att åka utan av MÅNGA anledningar.
* Bättre balans
* Dom är bara ivägen
* Mer fritt
* Det ser bättre ut
* Man kan åka direkt och inte behöva strula med dom efter liften

Haha, sen att jag ramlade massa gånger och behövde hjälp för att min skida löste ut och jag inte fick tag i den...det är en annan sak ;)

Hur lång tid behöver man vänta på kärleken ?

Kram
//EyMy <3


Redigerad av bästa KnaZ <3

Bonden och fåren

En bonde står och passar sina får som betar på fjället. Då kommer plötsligt en splitter ny BMW på vägen nedanför. En ung man i Broni-kostym, Gucci-skor, Ray Ban-solglasögon och YSL-slips sticker ut huvudet ur bilen och ropar till bonden: "Om jag kan räkna ut hur många får du har på betet, kan jag ta med mig ett av fåren då ?"

Bonden tittar på killen och den spridda flocken med får och svarar: "Det verkar rimligt - OK för mig."

Killen kör fram BMW'n till bonden och tar fram en Dell Notebook, slänger upp den på motorhuven och öppnar laptopen. Med hjälp av Nokias senaste 3G-telefon kopplar han upp sig mot en NASA-satellit. Denna scannar betesområdet med ultrahög upplösningskamera. Så öppnar han den digitala bilden i Adobe Photoshop och exporterar den till ett annat ställe på internet: Image Processing Facility i Hamburg. Inom några sekunder får han ett e-postsvar i retur till sin Palm Pilot och där står det: "Picture processed and data stored."

Så loggar han in på en MS-SQL databas via ODBC och kopplar upp ett Exceldokument med flera hundra avancerade formler. När detta är gjort, kör han all data genom e-posten till en Xircom och på ett ögonblick får han respons.

Avslutningsvis skriver han ut en flersidig 4-färgs rapport på sin miniatyr-hitech HP Color Laser Yet och kastar ett öga på sista sidan:
"Du har exakt 1586 djur" säger han.
"...Det stämmer", säger bonden. "Du kan ta med ett av fåren".

Så tittar han på killen som går runt för att välja ut ett av fåren. Han får jobba lite med att få ner vinsten i bagageluckan på BMWn.

Då säger bonden:
"Du, om jag kan säga exakt vad du jobbar med, kan jag då få tillbaka fåret?"
Killen tänker en stund, säger sen att det verkar fair och OK.
"Du är konsult" säger bonden.
"Stämmer" säger killen. "Hur sjuttsingen kunde du veta det?"
"Det var inga problem. Du kom hit utan att någon hade bett dig. Sen skulle du ha betalt för något som jag redan visste. Du erbjöd dig att jobba med en fråga som ingen hade ställt. Dessutom vet du inte ett skit om den här branschen, så jag vore tacksam om du ville öppna bagageluckan och ge tillbaka min hund."

Hahaha, sant ?

Jobba - shoppa

Hehe.. Jobbar idag och imorgon på KSS i Skövde. Rensar ut gamla objektivglas från deras förråd i källaren tillsammans med en annan kille. Ganska segt arbete men det går på automatik. Så man hamnar liksom i sin egen värld och kan bara slappna av. Lite pengar bir det ju i alla fall :)

Idag har jag köpt slalompjäxor och hjälm också ! Så nu blir det åka av ;) Förresten, Bex, om du ser det här innan onsdag. Vill du åka med mig och bror då ? Hör av dig så jag vet !

Stora kramar till er !
//EyMy <3


Vinterbilder

Tagna mellan Gullspång och Mariestad :)

 
Tagna precis efter varandra. Enda skillnaden är att på andra bilden riktade jag kameran rakt mot solen..
För första gången

För första gången känner jag mig inte nedstämd när jag lämnar vackra, vintriga, värmländska Kristinehamn. Jag genomsyras av en varm, lycklig känsla. Inga tårar rinner nerför mina kinder. Inga tårar i ögonen gör skärmen oklar. En värme sprider sig i kroppen. En värme som sprider sig ända ut i fingertopparna. Jag sitter stilla en stund. Bara njuter av känslan av fullkomlig lycka. Öppnar ögonen och ser snötäckta träd. Vitt landskap var man än tittar. Det glittrar i solen. Som om någon varit fram och strött silverglitter över allting. Även min tillvaro känns kantad av glitter. Det är som om jag vet, det ör på väg hem. Men jag har inte varit borta. Jag har varit hemma ! Sen att det är många mil emellan. Att staden jag lämnar inte alls är där jag egentligen bor. Det spelar ingen roll. Jag känner mig som hemma. Jag känner mig som en som hör till.

Ett leende sprids i mitt ansikte när jag tänker på retsamheterna. Tecknet på "ja, men vi retas för vi tycker om dig". Tänker på kommentarerna som antyder att jag är otroligt dåligt allmänbildad inom film. Jag vet att jag kommer tillbaka. Jag vet det. Jag säger inte hejdå när jag ser sista huset ligga bakom bussen. Jag viskar tyst "Au revoir". På återseende, kära ni !

Och nästa gång, nästa gång blir det ett nytt film maraton. Hoppas då att detta innefattar även första Die Hard-filmen. Så¨jag säger tack för den här gången :) Ha en fin dag!

Yippee-Ki-Yay !!
//EyMy <3


Blommor som dom fick av ett par som var med på nyår


Line är att riktigt ljushuvud ;)


Hanna och Line :)


Jonas passar i turkos !

Nyår i Kristinehamn !

Haft en underbar nyår. Även om dagen igår var lite konstig. Men tog en lång promenad med Line och sen var jag tillbaka på rätt kjöl igen. Kändes bra ! Nu sitter jag och bara tar det lugnt. Lugnt och skönt är bra, är det inte så ?

Hur firade ni nyår ?


Det svåra med att se det ljusa

Jag säger det hela tiden. Se det ljusa. Det ljusa i varje situation. Det finns alltid något positivt. Att solen skiner. Att det snöar. Att det finns leende människor i din omgivning. Att få börja en dålig dag med en varm kram. Att få känna att man lever. Att få förstå att det finns människor som älskar dig. Jag kommer tillbaka till det hela tiden ! Se det ljusa. Alltid det ljusa. Alltid något positivt.

Varför sitter jag då första dagen på året och känner en sorgsenhet ? En sorgsenhet som jag inte vet var den kommer ifrån. Varför ? Jag har det otroligt bra här. Jag känner mig verkligen hemma trots de många milen till min egen dörr. Jag vet att jag får komma när jag vill. Att jag är välkommen som en i familjen. Det är ljust om något ! Men varför, varför känner jag mig då nere ? Första dagen på året som ska bli mitt år ! Första dagen på resten av mitt liv. Exakt ett halvår kvar till min 18‐årsdag.

Så mycket tankar som snurrar. Ett samtal mitt i natten. Tankar som virvlas upp som damm. Sen några ord. En mening. Allt vänder. Som ett duggregn som får dammet att lägga sig igen. Hur är det möjligt ? Who knows…? Är det mitt fel ? Någons fel ? Finns det någon man kan fråga ? Fråga. Hur blev det så här ? Nej, tyvärr. Det går inte eftersom att ingen vet. Nattens prat fick mig att fundera. Kände redan då att deppigheten började smyga sig på. En ensam tår som rann ner för kinden. Ner i mungipan. En mascararand. Så svart.

Då bad jag. Men inte bad jag för mig själv. Inte bad jag för min egen deppighet. Inte bad jag för salta tårar på mina kinder. Inte bad jag om några svar. Inte bad jag att frågorna skulle försvinna. Nej, jag bad för den som låg på andra sidan väggen. För beskydd. För glädje. För kraft. För styrka att orka leta efter kraften. Kraften som alla har. Den finns inom alla. Det jobbiga är att hitta den. Men man orkar ! Det är det man måste.

Vaknar på morgonen. Undrar vad jag vaknade av. Lägger en hand emot min kind. Blöt. Handen blir gråfläckig av gammalt smink. Jag går upp. Tvättar av mig sminket från inatt. Tårar blandas med vattnet som rinner utför mina kinder. Ögonen blir rödare. Jag tar ett djupt andetag och går tillbaka till sängen. Blundar en stund. Känner tårarna torka på kinderna. Jag ler ett snett leende. Varför ? Är det på något vis komiskt ? Nej.

Det komiska att jag vaknar av tårar som inte är för mig. Att jag inte gråter för min egen skull. Jo, delvis. Men det är inte grunden för tårarna. Det är för honom. Han som ligger på andra sidan väggen…


RSS 2.0