Thomas Bodström Reklam Mix Megapol

"Sjung om studentens lyckliga dar. Låt om oss fröjdas i ungd-ungd-ungd-ungd"

"För en av tre studenter som drömmer om ett jobb väntar en kölapp på Arbetsförmedlingen. Vi kan inte vänta med att erbjuda våra ungdomar 20 000 nya praktik- och utbildningsplatser. Thomas Bodström. Socialdemokraterna."

Vad tror ni ? Stämmer det ? Kommer det komma mer jobb till oss ?

KOMMUNAL: "Ge de unga jobb från dag ett!"

Kommunal nr 12/2010 s.7 (23 juni-6 juli)
"Igår skrev de rödgröna ett kontrakt med landets alla ungdomar som ska hjälpa dem genom gymnasiet. De som inte klarar skolan ska få hjälp och de som vill läsa upp sina betyg ska kunna göra det. Ungdomsarbetslösheten låg i april på över 30 procent. Ungdomarna i Rinkeby är inte hjälpta av regeringens jobbcoacher, de får lära sig att skriva cv redan i skolan. När de är klara med sin utbildning ska de ha jobb från dag ett."
                                                         Ledarskrivare Eva Franchell i Aftonbladet 10/06/10

Ja, vad tycker ni ? Vi känner igen det här va ? Man planerar hela sin framtid men det blir ju inte som man tänkt sig, det vet jag. Men hur mycket är det som ska ändras, hur mycket ska framtiden redigeras för en ungdom som precis blivit släppt från skolan?

Kramar
//EyMy <3

Glad midsommar !


Fotad av Linda <3

Glad midsommar på er allihopa ! Lukten av lupiner slår emot mig när jag står på branten och försöker hålla balansen med ett lätt tag i närmsta grästuva och en bukett blommor i den andra handen. Jag hör hur vattnet slår mot stenarna nedanför. Efter att ha plockat ett par stycken till medan jag lutar mig framåt för att inte kana ner. Jag drar mig långsamt uppåt och drar ena benet över kanten. Jag står stadigt högst upp igen med ett fast grepp om staketet.

Kramar
//EyMy <3

Jobb med vattenslang


Paradiset i ödemarken <3

Vattnet kittlar mot underarmarna. Nästan lite irriterad torkar jag bort det med en torr trasa. Trots de blå gummihandskarna som räcker en decimeter över handlederna så blir jag blöt. Ett rött plastförkläde täcker min gråa t-shirt. Håret hänger bak på ryggen i en hög hästsvans. Blöta testar som börjar torka hänger ner runt ansiktet. De börjar locka sig. Små, små korkskruvar av den ständiga fukten inne i tvätthallen. Men jag trivs. Allting går så automatiskt. Tankarna springer omkring fritt. Ögonen söker sig ständigt till klockan men det är som om hjärnan inte registrerar vad den visar. Raster och arbete avlöser varandra. Cirka 6 veckor kvar. Konstaterade det nu. Nej, jag räknar inte ner. För som sagt, jag trivs.


Händerna gör allt som ska göras nästan utan att hjärnan tänker. Vi byts av. Hämtar choklad. En välförtjänt sockerkick. En paus. Varken mitt eller hans fel att vi är snabbare än dom som ger oss prylarna. Eller hur ? Börjar flytta saker. Lite ombyte i sysslorna. Jag styr vagnen med van hand. Van kanske är att ta i men händerna kommer ihåg från förra sommaren. Jag behöver inte fokusera lika mycket. Inte förrän utrymmet blir lite för litet. Men vi löser det.

På lunchen springer fingrarna över mobilens knappar. Snabbt. Måste skynda. Måste få iväg meddelandet innan rasten är slut. Innan handskarna ska på igen. Innan fingrarna blir blöta för att bli alldeles för torra igen. Tuben med handkräm ligger i en stor ficka på byxorna. Det behövs. För att klara att få tillbaka den naturliga fukten i huden. Ni vet... En av de saker som är obligatoriska i arbetsbyxorna.

"Lev som om du skulle dö imorgon men dröm som om du ska leva för evigt"
Kramar
//EyMy <3

Glädje och äkta vänner


Lovar en bättre bild på den nya frisyren men har ingen just nu..


En hand i min. Fingrar som smeker kinden. Lång väntan och stark längtan. Ändå så gick det så fort. Men ändå så rätt. Problem på vägen blev det. Kanske finns det rester av problemen kvar ? Jag har tyvärr inget svar på den frågan.. Men det kommer att lösa sig, det ber jag om. Att det ska bli så bra det kan bli av allting. Så mycket glädje. Är det så här det är när man är kär ? Markoolio har så rätt, så rätt.. Det är så här det är när man är kär.


En glädje så stark som fyller mitt inre. De dåliga dagarna får komma för jag har underbara människor vid min sida. Det är vid dessa dagar som man ser vilka som verkligen bryr sig. Vilka det är som står kvar även i regn och vind.

Jag vet att jag har många underbara människor i mitt liv. Kanske har jag inte uppskattat dem tillräckligt förut. Kanske har jag inte förstått hur bra jag har det. Kanske hade det varit för sent. Det har hänt att man inte märkt det förrän det är försent. Så ta vara på de dagar du har, det kan vara den sista.


"Lev som om det inte finns någon morgondag men dröm som om du ska leva för evigt.."

Kramar
//EyMy <3

En underbar vanlig dag

Känner varje sten genom skosulorna. Musiken dunkar i öronen och blandas med skratten. Glada människor. Lyckliga människor. Fingrarna är stela av kylan. Solen värmer men fingrarna är kalla. Drar in dom i ärmarna på skinnjackan. Försöker böja på dem för att få lite värme i dem.


Jag hör mitt eget skratt. Det är som att alla rörelser går på automatik. Men jag är lycklig ! Tankarna glider iväg ibland men oftast så är jag har precis just nu. Glädjen sprider sig i kroppen. Går omkring med ett stort leende på läpparna. En fin kväll med Linda <3.

Så sitter vi på tåget hem. Passerar samhälle efter samhälle. Mobilen som vibrerar i innerfickan. Tröttheten lägger sig som ett täcke över mig. Känner hur ögonlocken blir tunga men jag vågar inte blunda. Vill inte vakna upp i Skövde utan något tåg som går tillbaka... Kylan slår emot mig när vi kliver av. Men det är härligt. Jag vaknar till för en stund.


Vi går snabbt och jag hör hur andningen blir snabbare. Vi går fort. Inte för att det är kallt. Nej för att det är skönt. För att jag tycker om känslan av den kalla luften som sticker i lungorna. Att känna att man har fått upp ett lagom tempo och att man mår bra av det. Det är en känsla jag älskar.

Vad har ni gjort för kul idag ?

Kramar
//EyMyTagen av Linda <3

Var glad över det du har


Nu är det gamla håret borta, bild kommer :)

Slår upp ögonen och försöker se något i mörkret. Urskilja detaljerna. Det slår mig hur kompakt svart allting är. Sätter mig hastigt upp och drar upp rullgardinen. Dagsljuset från en grå och regnig dag slår emot mig. De grå molnen skrattar åt mig. När jag var sjuk och inte fick gå ut då var det fint men idag när jag ska träffa min underbara pojkvän då är det dåligt väder.


Armen vrids i ett konstigt läge och jag slutar skriva för en stund. Den här dagen var planerad. Bara inte till idag. Men det blir ju en bra dag ! :)

"Jag har det bra, mitt liv rullar på
Ibland har jag tråkigt, vad sakta tiden går
Men oftast har jag roligt, då känns allting bra
Idag är en bra dag, idag är det bra

Tänk om man satte allt i perspektiv
Man kunde vara fattig och sjuk i ett annat liv
Inte ha några vänner, familj eller nån hund
Ingen som bryr sig om en, ens för en liten stund

Men jag har det bra idag
Jag har det bra idag
Det är en vanlig dag och jag har det bra
Jag har det bra idag"

Så ta vara på vad du har och var lycklig över det för en dag kan allting vara borta. Och nu tänker du att det där händer inte mig. Jo det kan det faktiskt göra ! Imorgon kan det vara du som inte har en bra dag längre...

Kramar
//EyMy <3

Halsfluss..


EyMy + KnaZ = FluM (på skolavslutningen)


Jag vrider huvudet långsamt. Ett konstant dunkande stör alla tankar. Musiken gör inget, det gör ingen skillnad om jag stänger av den eller inte. Den nygjorda soppan värmer skönt i halsen när jag tvingar mig själv att svälja. Smärtan bränner men slutar så fort jag svalt. Fingrarna som dansar över tangenterna är kalla. Sånt som händer... Eller hur ?


Jag lutar huvudet bakåt för en stund. Känner hur musklerna slappnar av. Smärtan är längre bort än vanligt för en stund. Kärleken i hjärtat värmer mig. Det och mina underbara vänner är allt jag behöver för att stå ut med smärtorna. Jag vet ju att de kommer gå över snart. Så är det alltid :)

Skålen som är halvfull. Smaken av de olika grönsakerna. Pappa som lärde mig. Mmm... En timme kvar innan jag sitter på bussen in till stan. Ett besök på Vårdcentralen för halsfluss. Är jag konstig om jag hoppas på medicin ?

Kram
//EyMy <3

Pippi Långstrump: "Det är ingen ordning på allting. Det går inte hitta varenda sak!"

Syster skulle diska


*servitören kommer med notan*
Servitör: who's the boss ?
Syster: Mee !!
Servitör: okay :) *ger henne notan*
Syster: no no no :O
Servitör (till mamma): isn't that right ?
Mamma: yes, absolutly !
Syster: I'm in charge and I'll say that she (mamma) is going to pay !
Servitör: noo, that's not how it works. If you can't pay you have to dish tonight ;)

Stående på svensk mark igen


Vi skulle försöka oss på att ta grekisk buss till Chania, fd huvudstad och numera Kretas näst största stad


Med fötterna på svens mark igen huttrar jag till. Skillnad mellan 28 och 10 grader blev större än jag trodde. Men kroppen anpassar sig snabbt och det sista jag känner innan jag kliver in på Landvetter i Göteborg från planet är hettan från benen och vänster underarm. Det blev visst lite väl mycket solande sista dagen med för låg och för lite solskyddsfaktor. Sånt som händer.

När jag vaknade nu på morgonen spred sig en varm känsla i kroppen. Jag är hemma. Hemma hos alla underbara människor igen som jag har saknat mer än jag trodde var möjligt. Jag ligger en stund och bara lyssnar på tystnaden. En mjuk säng med svala lakan. Varenda centimeter i rummet som jag känner lika bra som mina egna händer. Öppnar fönstret på vid gavel och bara andas in den svala luften. Långa djupa andetag som kyler ner hela kroppen på ett skönt sätt. Lutar kinden mot fönsterbrädan i sten. Känner kylan lämna avtryck på huden.


Det finns så mycket ord i mitt huvud. Så många historier. Så mycket jag vill berätta. Ska sortera igenom alla bilder från veckan. Tänkte försöka dra lite historier med bilder parallellt (*stavning*) med de vanliga blogginläggen. Lovar inget men ska göra ett bra försök ;)

Grattis till alla studenter som avslutar skolan idag ! Bara ett år kvar.. Så glad för eran skull nu :D


Stora kramar
//EyMy <3

RSS 2.0